Alla riscoperta dell’Italia

Каква е първата ни асоциация когато чуем за италианската култура? За тези от нас от Училище за умения, които не знаем италиански всички онези думи, като Bambini, Ragazzi, а и по-пикантните изрази, звучат забавно и  освобождаващо. Особено придружени с невербална комуникация и ръкомахане!

Независимо дали те могат да предизвикат същият стимул в Италия или голяма разпра с неочакван край! За нас са забавни!

Та, къде е Италия? Между пицата и Кръстникът, по пътя към ръчно направената паста и Мафията или по перпендикуляра на северните Алпи и средиземноморски плажни ивици. Има ли още?

Водени от идеята, че език се изучава както с тетрадка, учебник и писалка, така и с навлизането в дълбочините на културата на дадена нация, решихме да подготвим за вас Ателие Alla riscoperta dell’Italia

Ателието включва изучаване на италиански език в разговорната му форма и допринася за отпускането на участниците в него и прекрачване на психологическата граница да разговаряш на език, който не познаваш така добре.

Детайли:

Ателието ще се разгърне в три панела по 2 часа:

1. Да се запознаем! Facciamo la conoscenza!

  • Езикови умения: усвояваме изразите, с които се представяме и разказваме за себе си и се учим на интерес към околните!
  • Социални умения: Прекрачваме границата към другите и си осигуряваме нови приятели.

2. Di gusto italiano.  С италиански вкус.

  • Езикови умения: Ще упражняваме и говорим с модалните глаголи: мога, трябва, искам и ще се запознаем с лексиката на италианската кухня..
  • Социални умения: До края на панела ще сме подготвени свободно да си поръчаме напитка или храна в Италия;

3. Раздвижи тялото – Ritmi italiani

  • Езикови умения: Лексика за танца и тялото, обединено с теоретично и интерактивно запознаване със сегашно време.
  • Социални умения: Свързване с тялото и свободно експериментиране с излизане от моделите на движение. Ще „разчупим“ психиката си с ритмите на Италия.

Водещ: Мария Табакова

Мария започва да се занимава с италиански език в гимназията. След това завършва Италианска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. По време на следването работи в издателска къща „Гутемберг“ . Участва в дидактически лаборатории за добри практики при Италианския културен институт.

Отново там преминава обучение за работа с  най-новите материали по италиански език одобрени от института. През последната година работи като преподавател в ЧСУ „Артис“.

От малка се занимава с актьорско майсторство и различни видове танцово изкуство. Винаги следва желанието си  да изследва връзката между творчеството, лингвистиката и себеизразяването.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *